Internetbedrägerier - musikinstrument

2014-05-29

Senaste tiden har Varningsinfo blivit kontaktade av personer som på olika sidor annonserat ut fina musikinstrument till försäljning. De har då blivit kontaktade av en person i en annan stad som sagt sig vara intresserad av att köpa instrumentet.

Personen har dock ingen möjlighet att komma själv utan uppger att en bekant som bor i staden där instrumentet finns skall komma och hämta det. För att allt skall vara klart vid upphämtningen erbjuder sig personen att betala in pengarna på det konto som säljaren uppger och sedan skicka kvitto på betalningen till den som skall hämta instrumentet.

När personen dyker upp för att hämta instrumentet har han med sig ett kvitto som uppvisas
och allt ser helt OK ut, problemet är att kvittot är FÖRFALSKAT.

Gör alltid en kontroll av det egna kontot så att ni ser att pengarna verkligen finns där. Tänk dock på att banken i vissa fall kan återta pengarna 3-4 dagar efter insättningen om det visar sig att det är något fel med inbetalningen, exempelvis en falsk check.


Kommentera

Kommentarer publiceras utan förhandsgranskning, vilket innebär att du själv är ansvarig för det du skriver.


Namn *
E-post *
Meddelande *
Följ bloggen via RSS

Dick´s blogg         Varningsinfo.se har utgivningsbevis

Senaste inlägg

Arkiv